perjantai 15. syyskuuta 2017

Helppo suolainen kinkku-juustopiirakka

Olen todella pitkään miettinyt, miten kiva olisi joskus leipoa suolainen piirakka. En ole koskaan aikasemmin sellaista tehnyt. Yhtenä päivänä Lidlissä kaupassa käydessämme huomasin Myllyn Parhaan Pyöreän Piirakkataikinan, joka on tarkoitettu suolaiseen leivontaan. Monesti erilaisissa leivontaan tarkotetuissa pakkauksissa on tuoteselosteen lisäksi jokin resepti, niin myös tässä pakkauksessa. Ohje kinkku-juusto-piirakkaan vaikutti hyvin simppeliltä, joten päätin lähteä tekemään piirakkaa pakkauksen ohjeen perusteella. Pieniä muutoksia tosin piirakkaan tein: ranskankermaa laitoin ihan hieman vähemmän kuin ohjeessa, kapriksia tai oliiveja en lisännyt, enkä myöskään basilikaa. Leipominenhan oli hyvin helppoa: juuri hyvät ja helpot ohjeet ovat sellasia, mitä kaipaan ja mitä tykkään tehdä. Piirakkataikinahan on tosiaan valmis taikina, mikä otetaan vain sulamaan n. tunti ennen leipomista ja painellaan vuokaan, jonka jälkeen lisätään täytteet (tässä ohjeessa kinkkusuikaleet, juustoraaste, muna-ranskankerma-mausteseos ja tomaatit) ja paistetaan uunissa. Piirakasta tuli yllättävän hyvää!

Jälkeenpäin katsoin myös Myllyn Parhaan nettisivuilta piirakkaohjeita, joita on todella paljon. Kannattaa käydä kurkkaamassa. Mutta mikäli juuri tämä ohje kiinnostaa, se löytyy tosiaan tuosta Pyöreän Piirakkataikinan pakkauksesta, mutta jos haluat tutustua ohjeeseen jo ennen kauppaan menoa tai tehdä vaikka ostoslistan, sain Myllyn Parhaalta luvan reseptin julkaisemiseen:

Tämän näköinen tuli ensimmäisestä tekemästäni suolaisesta piirakasta.
Pyöreä kinkku-juusto-piirakka

Pohja:
1 kpl Pyöreä Piirakkataikina suolaiseen leivontaan (380g)
 Täyte:
150 g savukinkkusuikaleita
150 g juustoraastetta
2 munaa
1 dl smetanaa tai ranskankermaa
1 tl paprikajauhetta
½ dl tuoretta basilikaa
½ tl pippuria
2 tomaattia
kapriksia tai oliiveja

Painele taikina pyöreän piirakkavuoan (n. 25-30 cm:n halkaisija) pohjalle ja reunoille. Levitä päälle savukinkkusuikaleet ja juustoraaste. Sekoita muna, smetana ja mausteet. Levitä seos vuokaan. Asettele viipaloidut tomaatit sekä kaprikset tai oliivit piirakan päälle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 35 min. Koristele basilikalla.

Resepti: Myllyn paras.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)