keskiviikko 12. heinäkuuta 2017

Silkkimassailua

Vaikka silkkimassaa on ollut jo pitkään myynnissä, tuli se itselleni tutuksi vasta joku aika sitten, kun siskon tyttö näytti millaista silkkimassa oikein on. Se on hauskan tuntuista. Itse kuvailisin, että vähän niin kuin purukumia tai sinitarraa, mutta pehmeämpää ja tuntuu kivalta käsissä. Massailu näytti ja tuntui niin mukavalta, että päätin itsekiin kokeilla massailua oikein kunnolla. Värejä on saatavilla monenlaisia ja niitä on saatavilla niin erikseen, kuin isoissa paketeissa. Ideoitakin löytyy netistä, kun oikein osaa etsiä, vaikka mitä. Ja mitään uuniahan silkkimassailussa ei tarvita, vaan riittää, kun työn jättää rauhassa kuivumaan. Kuivumisaika riippuu ihan työn koosta, mutta itse olen antanut kuivua pienten töiden noin vuorokauden. Kuivuttuaan työ on todella kevyt ja omasta mielestäni muistuttaa hieman softista.

Silkkimassaa saa ostettua ainakin askartelukaupoista, sekä vaihtelevasti kirjakaupoista, megamarketeista ja lelukaupoista. Kun itse lähdin etsimään silkkimassaa, niin kauppojen valikoimat vaihtelevat hyvin paljon. Joku kauppa myy toisenlaista pakkausta, joku toista ja joillain on vain muutama yksittäinen väri. Jos olet ostamassa kahta tiettyä väriä, toinen väri löytyy todennäköisesti toisesta kaupasta ja toinen toisesta. Silkkimassat ovat siis usein monessa kauppaa loppuunmyyty. Omat silkkimassani ovat Creativ Companyltä. Kyseessä on iso askartelukauppa, joka toimii netissä. Kaupan asiakkaita ovat yksityisasiakkaiden lisäksi mm. koulut, kerhot ja päiväkodit. Valikoima on todella iso ja hintataso suhteellisen edullinen. Tuotteiden lisäksi Creativ Companyltä löytyy paljon askarteluideoita. Mikäli nimenomaan esim. sikkimassat kiinnostavat, kirjoita hakukenttään silkkimassa.Tuloksena voit valita joko tuotteet tai ideat, missä silkkimassa mainitaan. Kannattaa kurkata! Kannattaa tilata myös Creativ Companyn uutiskirje (kaupan etusivun alaosassa). Jos tilaat uutiskirjeen ensimmäistä kertaa, saat -15% alennuskoodin. Välillä uutiskirjeissäkin on alennuskoodeja. :)

Mutta mitä itse tein ensimmäisenä silkkimassasta ja mistä sain ideat? Alla esimerkkejä:

 Tuotelinkki: Silk Clay® silkkimassa, värilajtelma, neon, 6x14g (sis. punaisen työkalun)
Muut kuvan tuotteet: Lasten kaulin (Tokmanni), piparimuotteja (en muista mistä omani), leikkuulauta

Näissä koristeissa olen kaulinut silkkimassaa levyksi ja painanut muoteilla kuvioita - todella helppoa siis. Joitakin värejä olen sekoitellut keskenään ja mustiin kuvioihin olen lisännyt akryylitimantteja. Näistähän voi tehdä vaikka magneetteja, avaimenperiä, riipuksia...

Useasti olen nähnyt erilaisista massoista tehtyjä herkkuja ja mietin, mitenköhän herkkujen teko onnistuisi silkkimassasta? Pipareihin idea löytyi Creativ Company:n askarteluohjeista, suklaaseen puolestaan Youtubesta. Sovelsin itse suklaan tekniikkaa salmiakkeihin.

Silkkimassapalloja oli todella hauska tehdä! Jotta palloista tulisi suunnilleen saman kokoisia, käytin apuna 15 ml mittaa. Esimerkiksi siniseen palloon vasemmalla olen lisännyt pallon pintaan ohuen, pitkän, valkoisen pötkön ja jatkanut pyörittelyä käsissä. Ja hauskahan siitä tuli!
Ohjelinkki: Silkkimassapallot

Tätä rannekorua kutsun mokasta mahdollisuudeksi-rannekoruksi. Olin tekemässä jotain, mihin tarvittiin vaaleansinistä ja mustaa massaa, mutta työ epäonnistui ja värit sekoittuivat. Mietin, mitä tekisin musta-vaaleansinisestä massasta? Ajattelin kokeilla helmiä. Helmiin käytin apuna 1 ml mittaa ja reijät tein coctailtikulla. Annoin helmien myös kuivua coctailtikuissa niin, etteivät helmet koskettaneet mihinkään, patsi tikkuihin. Tikkuna voi käyttää toki muitakin tikkuja, mutta itselläni ei ollut muita tikkuja saatavana helmiä tehdessä. Pari helmeä olisi pitänyt vielä tehdä lisää, aikuisen naisen rannekorua tehdessä loppuvat mustat helmet kesken. Parempi siis tehdä muutama ylimääräinen, kun liian vähän.

Iloista silkkimassailua!

1 kommentti:

  1. Hauska idea, tykkään varsinkin tuosta rannerenkaasta :)

    VastaaPoista

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)