maanantai 3. huhtikuuta 2017

Testissä Ekolikan bambu- ja puuvillalangat

Vietän vähän turhankin paljon aikaa Facebookissa. Myönnän, että välillä päädyn myös mainosten "uhriksi". Toisia mainokset ärsyttävät, mutta itse tykkään nähdä mainoksia esim. uusista mielenkiintoisista yrityksistä, tuotteista tai tapahtumista. Käsitöiden ystävänä Ekolikan mainos ekologisista ja eettisistä langoista herätti mielenkiintoni.

Ekolikka on ekologisiin ja eettisiin lankoihin ja -tarvikkeisiin erikoistunut verkkokauppa. Materiaaleja löytyy villaa, merinovillaa, nokkosta, hamppua, silkkiä, jakkivillaa, sekä omia suosikkejani kuitubambua ja puuvillaa. Valikoimasta löytyy myös neulepuikkoja, sukkapuikkoja, virkkuukoukkuja, sekä puikkovahaa puisille puikoille ja virkkuukoukuille.

Pidän tästä kaupasta ja tuotteista erityisesti siksi, että tuotteet ovat ekologisia ja eettisiä. Mielestäni tuotteista ja itse yrityksestä on kerrottu hyvin ja selkeästi. Mukavaa, että tällainen kauppa on olemassa ja toivon, että myös pysyy!


Testissä Ekolikan kuitubambu- ja puuvillalanka

Kuitubambu: Vyyhdillinen kuitubambu-lankaa painaa n. 50 g ja sisältää n. 150 m lankaa. Hintaa yhdellä vyyhdillä on 7,90 e. Lanka on mukavan pehmeää ja kauniin kiiltävää. Aloin virkkaamaan tästä langasta mandalaa/tiskirättiä koukulla nro 3. Virkkaaminen oli todella mukavaa lukuunottamatta yhtä omaa mokaani: lanka olisi ensin pitänyt keriä, eikä aloittaa suoraan vyyhdistä virkkaamaan. Mallista, koosta ja tekniikasta riippuen yhdestä vyyhdistä saa 1-2 tiskirättiä. Itselleni se piisasi yhteen. Kuva tekemästäni tiskirätistä alla.

Eco-cotton: Kerällinen Eco-cottonia painaa n. 50 g ja sisältää n. 135 m lankaa. Hintaa yhdellä kerällä on 7,50 e. Käsin värjätyissä puuvillalangoissa on todella ihanat värit. Langoissa on päävärin lisäksi ripaus jotain muutakin väriä, joka sopii hyvin yhteen päävärin kanssa. Lanka on vahvan tuntuista, ei-pehmoista ja sopii mielestäni kivasti esim. patalappuun tai pussukoihin. Itse tein kyseisestä langasta pienen mandalan, josta tuli ihan patalapun näköinen ja kokoinen. Ihan sellaisenaan mandala on turhan ohut patalapuksi, mutta jos niitä tekisi kaksi ja kiinnittäisi toisiinsa, uskoisin, että tulisi hyvä ja vahva patalappu! Kuva mandalasta  alla.


Kummatkin virkkaamani työt ovat kevään 2017 uutuuskirjasta Virkatut mandalat. Vasemmalla oleva tiskirätti on tehty sivuilla 56-57 olevasta mallista tuiki, tuiki, tähtönen. Oikealla puolella oleva mandala puolestaan on sivuilta 38-39 olevasta mallista hienostunut kruunu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)