perjantai 4. joulukuuta 2015

Jouluekstra: Lahjaideoita naiselle (ja omat toiveet)

Joululahjat herättävät joka vuosi ainakin itselläni monenlaisia ajatuksia. Ostanko vai teenkö lahjat? Kenelle niitä annan? Ansaitsenko itse lahjoja? Kehtaanko toivoa jotakin? Itse ostan tai teen lahjoja ainoastaan kaikista läheisimmille ihmisille. Tämä käsittää perheeni, sekä miesystävän. Itse tykkään sekä antaa, että saada lahjoja, mutta se ei ole joulussa olennaisin asia. Itse olen aina tykännyt siitä, kun koko perhe on yhdessä, talo on koristeltu ja syödään kaikki saman pöydän ääressä, ketkä pöydän ääreen vain mahtuvat. Lahjat ovat kuin kirsikka hyvän kakun päälle. Eikä lahjan tarvitse olla edes ihmeellinen. Pelkkä postikorttikin merkitsee itselleni todella paljon. Tänä vuonna joulussa on ehdottomasti parasta miesystävä, ja että saan viettää joulua sekä oman perheen, että miesystävän perheen kanssa. Mitä aikuisemmaksi sitä on tullut, sitä enemmän elämänarvot ja myös joulun merkitys on mennyt uusiksi. Mutta kun tästä kirsikasta kakun päällä nyt puhutaan, mitä itse toivoisin lahjaksi ja mitä suosittelisin joululahjaksi naisille? Tässä omat vinkkini:

Lahjakortti on varma valinta
Lahjakortit (ja raha) ovat taatusti varmoja valintoja. Rahan antamisessa on kuitenkin se miinuspuoli, että todennäköisesti raha menee ihan normaaleihin arkimenoihin, kuten ruokaan ja siivoustarvikkeisiin. Lahjakortilla taataan, että lahjakortilla oikeasti hankitaan jotain, mistä itse tykkää ja mitä itse haluaa. Lahjakortteja on saatavilla vaikka mihin: kauppoihin, ravintoloihin, kauneushoitoloihin, keikkalippuihin... Lahjakorttia hankkiessa kannattaa miettiä, onko jotain esim. tiettyjä kauppoja, missä lahjan saaja usein käy? Tai haluisiko lahjan saaja jostain kaupasta jotain, mutta ei malta ostaa? Vai kaipaisiko lahjan saaja enemmän jotakin elämystä?


 Asusteiden ystävälle Glitterin lahjakortti.

Hyväntekijälle: Aineeton lahja
Monesti kuulee sitäkin, että "en mä mitään toivo" ja sitten rupeaa miettimään, mitä sellaiselle henkilölle voisi hankkia? Osalla ihmisistä puolestaan on jo kaikkea mitä tarvitsee. Osa puolestaan on muuten niin hyväsydämisiä, että ennemmin lahjoittaa oman lahjansa jollekin, joka sitä enemmän tarvitsee. Eettiset lahjat ovat hyvä lahjavinkki hyväntekijälle. Näissä lahjoissa lahja menee valittuun hyväntekeväisyyskohteeseen, ja näin ollen moni saa hyvän mielen: lahjan antaja, lahjan saaja sekä hyväntekeväisyyskohde. Hyväntekeväisyyskohteita on paljon. Lahjoittaisiko kotimaahan vai ulkomaille? Eläimille vai ihmisille? Eettisiä lahjoja löydät mm: World Visionilta, Unicefilta, Suomen luonnosuojeluliitolta, WWFltä ja KISUlta..

Itse tehty lahja
Itse tehdyllä lahjalla on suuri tunnearvo. Lahja on tehty ja annettu juuri varta vasten lahjan saajalle ja toista samanlaista ei välttämättä ole. Itse olen tehnyt läheisilleni mm. kortteja, virkkaustöitä, askarteluja...

Yhteinen tekeminen
Uskon, että yhteinen aika on oikeasti se, mitä ihmiset eniten toivovat. Nykyään tuntuu, että kaikilla on aina kauhea kiire, eikä yhteistä aikaa juuri löydy. Yhteistä tekemistä voi olla vaikka kaupungilla käynti, esim. leffassa, keikalla, syömässä tai kahvilla.
Kotona puolestaan kivaa yhteistä tekemistä voi olla esim. leffa- tai peli-ilta?

Vinkki: Yhdistä lahjakortti, itse tehty lahja ja yhteinen tekeminen: Anna lahjaksi itse tehty lahjakortti, jolla saa yhteistä aikaa! Esim. "Tällä lahjakortilla illanvietto ystävän kanssa". 

Joulu on yöasuostosten parasta aikaa
Joulun aikaan vaatekaupat ja isot marketit täyttyvät ihanista yöasuista. Itse ainakin hankin joulun aikaan useamman pyjaman, kun silloin valikoima on parhaimmillaan. Uskon, että yöasu on mieleinen lahja kaikille, ketkä yöasuja käyttävät.


 Tampereen Koskikeskuksen Seppälän yöasuvalikoimaa.

(Lähes) Kaikki naiset rakastavat suklaata
En tiedä ketään naista, joka ei suklaasta tykkäisi. Yleensä suklaata on joulun aikaan liikaa tarjolla ja monesti myös suklaarasia on tyypillinen lahja esim. asiakkailta tai työnantajalta. Suklaa siis jakaa mielipiteet: toisaalta onhan se hyvää, mutta liika on liikaa...


 Paradis konvehdit ovat henkilökohtainen suosikkini joulun suklaista.

Käyttötavara
Käyttötavara on laaja käsite. Annan kuitenkin pari esimerkkiä. Itse olen pitkään toivonut kunnon paistinpannua. Tiedän, että sellasen tänä jouluna saan ja tiedän senkin, että siitä tulee olemaan suunnattomasti iloa. Varmasti jokaisella on joku juttu mitä pitäisi ostaa tai olisi kiva saada uusi, mutta esim. laadukas paistinpannukin maksaa kiitettävästi. Toinen täysin erilainen käyttötavaravinkki on hygienia/kosmetiikkatuotteet. Kaupoissa on vaikka mitä ihania valmiita lahjapakkauksia. Ja jos niistä ei löydy sopivaa, mikä estää luomasta omaa pakkausta yksittäisistä tuotteista? Monilla naisilla on vakiotuotteet, mitä tykkää käyttää esim. meikeissä. On myös tuotteita, mitä olisi kiva saada, mutta ei ole varaa tai viitsi muuten ostaa.


Tampereen Sokoksen kosmetiikkapuolta.

Personoitu lahja
Personoitu lahja voi olla esim. valokuvasta teetetty tuote tai vaikka koru lahjan saajan nimellä. Monista valokuvaliikkeistä löytyy vaikka mitä kivoja tuotteita, mihin saa liitettyä kuvan tai useamman. Myös ihan pelkät kuvat tai kuvakirjat ovat ihania lahjoja. Itse käytän valokuvaliikkeistä eniten ifoloria ja smartphotoa. Korut omalla nimellä olivat ainakin viime vuonna todella suosittuja ja uskon suosion jatkuvan edelleen. Koru voi olla myös esim. jaettava rakkauskoru, avaimenperä, äitikoru, perhekoru, ystäväkoru... Koruja löydät mm: Nimikoruni, Samaskoru.fi, Nimesi.fi.

Toivottavasti näistä vinkeistä oli apua! :)

Nainen, osuiko lahjavinkit? Mitä toivoisit, mitä et?

1 kommentti:

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)