lauantai 21. marraskuuta 2015

Kädentaitomessuilla osa 1: Alkutunnelmia sekä C- ja E-hallien löytöjä

Kädentaitomessut ovat suuri, joka vuosi Tampereella järjestettävä tapahtuma. Ensimmäiset kädentaitomessut järjestettiin vuonna 1995 Tampere-talossa, jolloin 70 näytteilleasettajan messuilla kävijöitä oli n. 10 000. Kädentaitomessut siirtyivät Pirkkahalliin vuonna 1998. Tuolloin näytteilleasettajia oli 255 ja messukävijöitä peräti n. 22 000. Vuosi vuodelta messut ovat kasvaneet ja mukaan on tullut monenlaisia uusia asioita. Itselleni kädentaitomessuista on tullut jokavuotinen perinne. Normaalisti olen ollut messuilla yhden päivän äitini kanssa, mutta tänä vuonna rikoin perinnettä vähän olemalla messuilla 2 päivää. Perjantaina kävin yksin E- ja C-halleissa, sunnuntaina äitini kanssa A- ja C-halleissa.
 
Iso uusi asia itselleni oli, että ensimmäistä kertaa elämässäni pääsin sisään median edustajana, toisin sanoen bloggaajana. Ennen messuja bloggaajat pystyivät ilmoittautumaan messuille ja näinollen saamaan ilmaisen sisäänpääsyn kaikkina kolmena päivänä, sekä ilmaisen vaatesäilytyksen ja pääsyn pressihuoneeseen, josta sai myös ilmaisen messuesitteen. Pressihuone oli pieni rauhallinen tila, missä oli tietokoneita, esitteitä missä tietoa messuista ja pientä tarjottavaa. En kehdannut kuitenkaan tarjoiluihin koskea, mutta lasin vettä kuitenkin rohkaistuin ottamaan. Haluan tässä yhteydessä myös kiittää messujen järjestäjää, että bloggaajia pääsi mukaan myös meitä "ei-huippubloggaajia". Kiitos tästä mahdollisuudesta!

Tässä julkaisussa esittelen C- ja E-hallin suosikkilöytöjäni. :)
 Riikka-Piikkan ihania lankoja. 
Hobboksin osastolla oli paljon kirjoja edullisin hinnoin. Myös väkeä oli paljon.
  Ahdin tilan koju täyttyi keppihevosista ja ihanan värikkäistä tarvikkeista.
Lapsille löytyi paljon ihania lahjaideoita, mm. nukenvaatteita oli paljon. Nämä nukenvaatteet ovat Eijamarjan.
Tuulia designinillä on ihania tarvikepakkauksia monenlaisiin käsitöihin. Itselleni tarttui mukaan Sudenkorento-heijastinpakkaus, josta tulee 6 kpl sudenkorentoheijastimia. Näistä tulossa juttua myöhemmin blogiin! :) Kiitokset hyvästä palvelusta!
Teippitarhan koju täyttyi väreistä ja monenlaisista teipeistä. Tällä kojulla on aina paljon ihmisiä eikä ihme: teipit ovat todella kivoja mm. askarteluun. Kiitokset myös Teippitarhalle hyvästä palvelusta!
Koi Designin ihania käsitöitä.
E-Hallin muotipuolen ihanuuksia.
Linkosuon herkullisia ruissipsejä.
C-Hallia suosittelen ehdottomasti askartelun ystäville, sillä erilaisia askarteluun liittyviä näytteilleasettajia oli tässä hallissa paljon. Itseäni ehkä juuri askartelu kiinnostaa käsitöistä eniten, joten henkilökohtaisesti olen aina pitänyt erityisesti messujen askartelupuolesta. Toki C-hallista muutakin löytyi. Aivan kuten A-hallissa, myös C-hallissa oli valmiita käsitöitä, sekä muita käsityötarvikkeita. Suosittujen merkkien/kauppojen, kuten Novitan ja Lankavan osastoille en jäänyt oikeastaan ollenkaan johtuen älyttömän isosta väkimäärästä. Välillä joillakin osastoilla ei liikkumaan pystynyt, koska ihmisiä yksinkertasesti oli joka suunnassa ympärillä.
Aikaisemmilla messuilla en ole E-hallin puolella käynyt, mutta nyt ajattelin sielläkin poiketa. Montaa kuvaa en ottanut, sillä E-halli ei ollut ihan se omin juttuni. E-hallissa oli oikeastaan muotipuoli ja ruokapuoli. Muotipuolella oli erilaisia käsin tehtyjä vaatteita ja asusteista, ruokapuolella monenlaista naposteltavaa. Ruokapuolelta itselleni mukaan tarttui hyvässä tarjouksessa olleita Linkosuon ruissipsejä. E-hallista lähdinkin kohti kotia, odottelemaan uutta messupäivää äitini kanssa sunnuntaina. :) Lisää messutunnelmia tulossa blogiin myöhemmin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)