keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Luonnontieteellisessä museossa

Yhtenä sunnuntaina täytyi kehitellä jotain tekemistä Helsingissä koko päiväksi. Monien vaihtoehtojen ja pitkällisten mietintöjen päätteeksi päädyin luonnontieteelliseen museoon, jonka jälkeen menin vielä ostoksille. Luonnontieteellinen museo on mukavasti sunnuntaisinkin auki klo 10-16. Pääsin myös nauttimaan opiskelijaetuudesta, nimittäin opiskelijat pääsevät museoon puoleen hintaan. Aikuisten lippu maksaa normaalisti 10 e, opiskelijalta siis vaan 5 e. Alennuksella pääsee myös eläkeläiset, varus- ja siviilipalvelushenkilöt, työttömät ja Helsingin yliopiston henkilökunta. Joillakin henkilöillä on mahdollisuus päästä museoon myös ilmaiseksi, lisää voi katsoa tästä linkistä. Museoon oli hyvin helppo mennä, sillä museo sijaitsee hyvin lähellä päärautatieasemaa sekä Kampin linja-auto ja metroasemaa. Iso positiivinen puoli heti museoon mennessä oli myös ilmainen lukollinen tavaransäilytys ja ilmainen vessa. Aulasta sai myös lainaan ilmaisen kartan ja muita opasteita. Itse otin kartan mukaani ja lähdin kiertelemään.


Ensimmäisessä kerroksessa aulan lisäksi löytyy kahvila ja kauppa, vaihtuvat näyttelyt sekä luut kertovat näyttely. Vaihtuvaa näyttelyä ei käydessäni ollut joten alotin kierrokseni luut kertovat näyttelystä. En ole koskaan tullut ajatelleeksi että miltä esim. merilehmän luuranko mahtaa näyttää? Mutta nyt tiedän senkin...


Seuraavaksi siirryin toiseen kerrokseen, missä sijaitsee maailman luonto näyttely sekä monitoimitila Aleksanteri sekä työpaja. Monitoimitilassa ja työpajassa ei  käsittääkseni ollut mitään ohjelmaa, joten menin kiertelemään maailman luonto näyttelyä, joka oli todella kiehtova. Näyttelyssä odottivat kirahvi, seepra, leijona, tiikeri, villisika, ja monet muut kiehtovat eläimet.
Kun maailman luonto oli nähty, siirryin kolmanteen kerrokseen, missä sijaitsee näyttelyt elämän historiasta sekä Suomen luonnosta. Museon varmaan yksi hienoimmista ja kuvatuimmista kohteista on dinosauruksien luurangot. Niissä piisaa ihmeteltävää. Vaikea uskoa että sellasiakin on joskus ollut.


Aikasemmin pidin Suomen luontoa jotenkin tylsänä, mutta kun kävin museossa, niin huomasin, että Suomessahan on paljon vaikka mitä suloisia eläimiä: kauriit, peurat, saukot, porot, joutsenet ja ehdottomasti oma suosikkini: norpat! Jo pelkästään Suomenkin luonnossa siis vaikka mitä kaunista.Kolmannen kerroksen jälkeen oli jäljellä vielä yksi kerros: parvi. Parvella on mahdollisuus syödä omia eväitä ja parvella on myös hieman historiaa kadettikoulusta, joka toimi samassa rakennuksessa vuosina 1919-1923. Rakennuksella on n. 100-vuotias historia, johon voi tutustua tästä.


Kun museokierros oli tehty, lopuksi kävin kurkkaamassa mitä museon kaupasta löytyy ja miltä kahvila näyttää, mutta en kuitenkaan ostanut mitään. Lopuksi ostin vielä euron maksavan kirjan aulasta ja otin esitteitä mukaan. Ehkä joku ystävistänikin haluaa joskus käydä luonnontieteellisessä museossa? Museo on ehdottomasti kokemisen arvoinen! Museo on juuri sopivan kokonen, ei liian iso eikä liian pieni ja aihealue on ainakin omasta mielestäni hyvin kiinnostava. Museossa viihtyvät hyvin sekä aikuiset että lapset. Suosittelen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)