tiistai 13. huhtikuuta 2021

Katsaus Ella ja kaverit etäkoulussa -kirjaan

Timo Parvelan Ella ja kaverit -sarja on ilahduttanut lukijoitansa ympäri maailman jo 25 vuotta! Ellan ja kavereiden lisäksi Timo Parvela on kirjoittanut monia muita lastenkirjoja, kuten esim. Maukka ja Väykkä, Kepler62 ja Pate -kirjasarjat. Itselleni Ella ja kaverit etäkoulussa on ensimmäinen Timo Parvelan kirjoittama kirja, minkä luen. Kiinnostuin kirjan teemasta, että miten näinkin nopeasti on saatu korona-ajan ilmiöistä myös lastenkirja. Lisäksi rakastan Anni Nykäsen kuvituksia!


Mitä kirja sisältää?
Kirjan tapahtumat alkavat Ellan ja kavereiden opettajan ilmottaessa hänen osallistuvansa kykykilpailuun. Lapset huolestuvat opettajan aikeista ja päättävät itsekin osallistua kisaan mukaan - kunnes koronavirus sotkee kuviot. Kirjassa tulee tutuksi oikeassakin elämässäkin tutut rajoitukset, käsidesit, maskit ja etäkoulu. Mutta Ella kavereineen ei tästä masennu, vaan keksii jotain aivan uutta!


Kirjassa on Anni Nykäsen kiva kuvitus.

Kirjassa tuodaan esiin monia ajankohtaisia asioita.

Yleinen arvio kirjasta:
Aluksi olin vähän huolissani, että mitenköhän kirja mahtaa toimia, kun ei ole aikaisempia Ella-kirjoja lukenut. Kirja toimi kuitenkin hyvin ja hahmot tulivat pian tutuksi. Ajattelin myös, että onpa ohut kirja ja paljon kuvitusta, tämä luetaan varmaan yhdessä illassa, mutta iltoja menikin useampi. Hyvä kuitenkin muistaa, että jotkut saattavat ahmia yhden kirjan illassa siinä missä joku viikossa. Mielestäni kirja on hyvin toimiva. Kappaleet ovat lyhyitä, teksti sopivaa ja kuvitusta paljon. Iso plussa kirjassa on sen ajankohtaiset asiat, esim. kykykilpailu, virus ja etäkoulu. Koska asiat on edelleen ajankohtaisia, on hyvä, että ne ovat päässeet myös kirjaan. Kuten tosielämässä, myös kirjassa on iloja ja suruja, huolia ja toivoa. Kirjassa on hyvä sanoma: vaikka nyt olisi haastavaa, kaikesta selvitään! Oma arvioni 3½. Suositus ala-asteikäisille lapsille, etenkin kolmasluokkalaisille, sillä kolmannella myös Ella ja kaverit ovat. Kunniamaininta Anni Nykäselle kivasta kuvituksesta!

Tutustu myös kustantajan esittelyyn kirjasta tästä.

Kirjan perustiedot:
Julkaistu: 2/2021

ISBN:
9789520423339
Kirjastoluokka:
84.2
Koko: 88 sivua
Ulkoasu: Sidottu (kovakantinen)
Kustantaja: Tammi
Kirjoittanut: Timo Parvela

Kuvittanut: Anni Nykänen

Tutustu myös kirjailijan muihin kirjoihin tästä.

Osta kirja:
CDON
Adlibris
Suomalainen kirjakauppa

Prisma

Sopii Helmet-lukuhaasteen 2021 (esimerkiksi) kohtiin:
7. Kirjassa on kaveriporukka
8. Kirja, jossa maailma on muutoksessa
14. Kirja on osa kirjasarjaa
17. Kirjan nimessä on kirjan päähenkilön nimi
19. Kirjassa leikitään
49. Kirja on julkaistu vuonna 2021

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)