perjantai 20. marraskuuta 2020

Katsaus Duppaduulix ja salaperäinen ovi -kirjaan

Duppaduulix ja salaperäinen ovi -kirjan löysin Lasten Keskuksen Instagram-julkaisusta. Ihastuin suunnattomasti kirjan kuvitukseen ja mietin, että olisi mielenkiintoista tutustua tähän kirjaan enemmän saadakseni paremman käsityksen kirjailijasta ja kuvittajasta. Ja ovathan joulunajan sadut osa mukavaa joulun odotusta!


Mitä kirja sisältää?
Tarina kertoo pienestä Duppaduulix-nimisestä koirasta. Kun Duppaduurix eräänä aamuna herää, on taloon ilmestynyt mystinen, pieni ovi. Duppaduurix innostuu ovesta niin, että päättää askarrella ja leipoa oven asukkaalle jotain toivottaakseen hänet tervetulleeksi. Kun ovi vihdoin avautuu, saapuu paikalle pieni vieras tuomaan pikkujouluiloa! Pikkujouluja onkin kiva viettää mummin ja uuden ystävän kanssa leikkien, laulujen ja herkkujen merkeissä! Kirjan lopussa on lisäksi kivoja vinkkejä pikkujouluihin, pari askarteluohjetta, pari laulua nuotteineen ja ohjeet tonttu meni piiloon -leikkiin. Lisäksi kirjan takakantta koristaa ovi, jonka voi laittaa koristeeksi esim. pöydälle, kirjahyllyyn tai seinää vasten.
 
 Duppaduulix askartelee taikataikinasta.
 
Duppaduulix ja mummi. Kirjan kuvitus on super suloinen!

Yleinen arvio kirjasta:
Kirjahan on pieni, 33 sivuinen, mutta siihen on kivasti saatu mahtumaan sekä tarina, että sitten kivoja pikkujouluvinkkejä. Ihastuin kirjan hahmoihin ja kuvitukseen ylipäätänsä ja tekstin myötä käy ilmi, että Duppaduulix on hassu pikkukoira ja mummi nyt on ihana mummikki. Näkisin hyvin tämän kirjan esim. isovanhempien lahjana pienelle lapselle, mutta ennen joulua, sillä kirjassa vietetään nimenomaan pikkujouluja ja valmistaudutaan jouluun. Koska kirjassa askarrellaan, leikitään ja lauletaan, voisin kuvitella että kirjan lukemisen jälkeen myös lapsi haluaa leikkiä pikkujouluja samoissa merkeissä. Kirjan lopussa on helpot ohjeet esim. taikataikinaan ja paperiköynnökseen, mitkä on hyvin helppo toteuttaa. Kiva yllätys kirjan lopussa on myös, että lauluihin on myös nuotit. Tonttuovi kirjan takakannessa on kiva idea! Itse olisin ehkä tehnyt jonkin ekstrasivun, minkä olisi voinut nätisti leikata ja sitten laittaa seinälle. Toki kaupoista ostettavat tai itse askarreltavat tonttuovet ovat niin suosittuja, että sellainen monesta kodista jo löytyykin. Olisi ihanaa, jos kirjan tekijät tekisivät lisää Duppaduulix-kirjoja, lisää joulukirjoja ja vaikka ison jouluisen puuhakirjan! Lapsille suunnattua pikkujoulujen ideakirjaa ei taida vielä ollakaan, vai olenko väärässä?
Arvosanani kirjalle 3/5. Toivon, että isovanhemmat ja pienet lapset löytävän tämän kirjan joulun alla! :)

Tutustu myös kustantajan esittelyyn kirjasta tästä.

Kirjan perustiedot:

Julkaistu: 2020

ISBN:
9789523542839
Kirjastoluokka:
L85.22
Koko: 33 sivua
Ulkoasu: Sidottu (kovakantinen)
Kustantaja: Lasten Keskus
Kirjoittanut: Maija
Barić
Kuvittanut: Matti Westerlund

Tutustu myös kirjailijan muihin kirjoihin tästä.

Osta kirja:
CDON

Adlibris

Suomalainen kirjakauppa

Prisma
Lasten Keskus

Sopii Helmet-lukuhaasteen 2020 (esimerkiksi) kohtiin:
2. Iloinen kirja

38. Kirjan kannessa tai kuvauksessa on puu
41. Kirjassa laitetaan ruokaa tai leivotaan
42. Kirjassa on isovanhempia
49. Vuonna 2020 julkaistu kirja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)