maanantai 15. lokakuuta 2018

Tunnelmia Oulun Kädentaitomessuilta 2018

Oulun Kädentaitomessuja vietettiin 13.-14.10.2018 Ouluhallissa, Raksilan Messukeskuksessa. Itse olin messuilla ensimmäistä kertaa ja tunnelmat messuille mentäessä oli todella odottavat. Sain miesystävältäni kyydin Ouluhallille ja matka sujui hyvin. Sain vielä kyydin suhteellisen lähelle messupaikkaa, joten käveltävää ei jäänyt paljon. Sisään messuillekkin pääsi jonottamatta kutsukortilla. 

Kun itse halliin pääsi, meinasi iskeä paniikki. "Miten täällä on näin paljon väkeä?" mietin. Olen tähän asti käynyt Tampereen, Rovaniemen ja Turun messuilla ja missään ei ole tuntunut itsestäni vastaavalta. Menin messuille lauantaina ehkä joskus 10-11 aikaan. Olisiko ihmismassan selitys ollu se, että messut oli juuri avattu ja kaikki halusivat kiertää messut samassa järjestyksessä tietyltä seinältä aloittaen? Olisi mielenkiintoista tietää, onko Oulun Kädentaitomessuilla ollut aina näin paljon ihmisiä, vai oliko nyt ehkä tavallista enemmän? Jos joskus meen kyseisille messuille uudemman kerran, valitsen päiväksi sunnuntain. En sitten tiedä onko sunnuntai ollut yhtään sen rauhallisempi?

Jos jotain positiivista hakee, niin messuille oli helppo tulla autolla ja lähteä junalla. Lisäksi pidin messujen tarjonnasta. Tarjontaa oli hyvin sekä tarvikkeista, että sitten valmiista tuotteista. Lisäksi oli kivaa, että näytteilleasettajia oli sekä etelästä, että pohjoisesta ja että mukana oli myös tunnettuja liikkeitä, kuten vaikkapa Sinelli ja Lankava.

Jos jotenkin lähtisin kehittään oikeastaan mitä tahansa messuja Suomessa, lisäisin ilmaisia vesipisteitä ja lisää istumapaikkoja. Monet myös ihan hyväkuntoiset ja terveetkin ihmiset tarvitsevat välillä huilitaukoja. Lisäksi messuilla menee usein yllättävästi aikaa ja ilma on huono ja oma tankkaus saattaa unohtua. Koska kahvioihin on pitkät jonot ja pöydät täynnä, olisi mielestäni hyvä, että tapahtumissa olisi ihan vesiautomaatteja siellä täällä. Kun mietin kaikkia messukäyntejäni elämäni aikana, mieleeni on hyvin jäänyt jäätelömyynti ja ilmaisen jäätelön tarjoilu. Tapahtumiin voisi lisätä jotain pieniä kojuja, josta saisi nopeasti mukaan jotain pientä suuhunpantavaa, vaikkapa juuri jäätelö, rinkeli, muffinssi? Kojuja voisi pitää yritykset tai sitten tapahtumajärjestäjästä riippuen voisi tarjota esim. jollekkin yhdistykselle mahdollisuuden kioskin pitoon?

Alla vielä muutamia omia suosikkejani messuilta:

 Kuten odottaa saattoi - Sinellin osastolla oli älyttömästi väkeä. Jo pelkästään sitä täytyi odottaa, että ihmisiä siirtyisi pois edestä, että pääsisi edes katselemaan lähempää. Kun pääsi katselemaan ja kiersi koko osaston, piti uudelleen yrittää päästä vielä myyjän lähettyville. Onneksi mukanani oli käteistä, jolloin maksaminen onnistui nopeammin. Moni, kuten myös itse, hyödynsi kivan jouluisen paperiaskartelupakkauksen, joka maksoi vain 2 euroa. Lisäksi myös ääriviivatarrat olivat tarjouksessa 10 kpl / 5 e. Itselläni oli ääriviivatarroja jo ennestäänkin kotona, joten eipähän tule ainakaan niistä pulaa...

 Koi Designin ihanuuksia.

 Nuppu Print Companyn osastolla oli ihmisten lisäksi myös runsaasti väriä ja kauniita kuoseja.

 Vuoden käsityötekniikka kirjonta näkyi Taito Pohjois-Pohjanmaan osastolla. Yllätyin ihan, että silloin kun itse kävin osastolla, ruuhkaa ei ainakaan silloin ollut. Taito Pohjois-Pohjanmaan ihmisistä jäi hyvä fiilis - ehkä voisin joskus poiketa vaikka jollain kurssilla Oulussa?

 Tuulia designin pöydässä oli monenlaisia kivoja tarvikapakkauksia, joissa näkyi paljon mm. syksy ja Joulu, kuten tonttulat, pipot, lapaset, heijastimet...

 Maarit Kontiaisen taidetta. Huomatkaa pöydällä oleva musta kissa. Ihan kuin Laku.
Arvaatteko jo, mikä kuva tulee koristamaan kotimme seinää?

 Venka&Vinkan kierrätyskoruja, joissa käytetty mm. polkupyörien sisäkumia.

 Itselläni on monesti fiilis, että okei, kaikki on varmaan jo keksitty. Pysähdyin masé designin osastolle katsomaan hienoja rannekoruja. Kyseessä ei ollutkaan ihan perus rannekoru, vaan koru, missä on heijastavia helmiä. Lisäksi koru on tavallista rannekorua reilumman kokoinen, jotta sen saa mahtumaan takin päälle. Itselläni ei ollut varaa tällaista korua ostaa, mutta olisi kyllä mielenkiintoista päästä joskus testaamaan, näkyykö helmet todella pimeässä?

 Suomen Taidetarvikkeen osastolla pääsi ihailemaan ja kokeilemaan myös itse kalligrafiaa.

 Ihailin Sydämeeni joulun teen -Facebook-ryhmässä, kun joku oli löytänyt ihanan lumiukko-joulukoristeen. Sain selville, että koristetta myy Emma's & Mama's ja että kyseinen kauppa olisi mukana myös Oulun Kädentaitomessuilla! Toivoin niin kovasti, että lumiukkoja olisi Oulussa myynnissä ja olihan niitä - iso kasa! Myyjä kertoikin, että lumiukkoja on myyty paljon. Onkohan tämän joulun hittituote?

Made by Noosan koruihin oli tullut ihania uusia värejä!

Figuluksen osasto oli kuin karkkikauppa. Niin paljon kaikkea kivaa, pientä ja värikästä!

Menisinkö toiste? Ehkä, mutta kokeilisin toista päivää, eli sunnuntaita. Nyt kun olen käynyt Suomessa neljällä eri käsityömessuilla (Tampere, Rovaniemi, Turku, Oulu) niin ehkä oma suosikkini on näistä Turun messut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)