sunnuntai 24. kesäkuuta 2018

Mielipide: haluaisin osata elvyttää - vähävaraisella ei mahdollisuutta

Vähän aikaa sitten huomasin tarjouksen (SPR Rovaniemen osasto) EA1 ensiapukurssista: 100 euroa / henkilö. Ihan oikeasti, 100 euroa? Mikä mahtaa sitten olla normaalihinta? Miten kellään vähävaraisella olisi mahdollisuutta saada ensiaputaitoja näihin hintoihin? Ymmärrän kyllä, että varmasti on monia asioita, mitkä maksaa, mutta samalla ajattelen, että ensiaputaitojen tulisi olla sellainen asia, mihin jokaisella halukkaalla tulisi olla jollain tapaa mahdollisuus. On hirveää ajatella tilannetta, missä ensiapua tarvittaisiin, henkilö haluaisi auttaa, mutta ei osaa, vaikka haluaisi - koska on vähävarainen, eikä ole saanut ensiapukoulutusta sen vuoksi. 

Kuva: Pixabay.

Joku, kuka näitä koulutuksia järjestää tai joku, kellä olisi mahdollisuus sponsoroida näitä koulutuksia, olisiko mitään mahdollisuutta järjestää koulutuksia ilmaiseksi tai pientä korvausta vastaan vähävaraisille? Ryhmiä voisi järjestää esim. kuntoutujille, eläkeläisille, työttömille, maahanmuuttajille tai ihan noin yleisesti vähävaraisille. Kurssille hakiessa pitäisi perustella, minkä vuoksi juuri kyseiselle kurssille haluaa (halu oppia ensiaputaitoja, vähävaraisuus). Kursseja pitäisi järjestää ympäri Suomea, ei vain niissä Etelä-Suomen suurkaupungeissa. On olemassa todella paljon ihmisiä, jotka eivät ole työelämässä, koulussa tai muussa vastaavassa, jossa ensiaputaitoja voisi oppia. Kursseja voisi markkinoida esim. sosiaalisessa mediassa tai kauppojen ilmoitustauluilla. Muistaakseni joku vakuutusyhtiö taisi joskus järjestää näitä ensiapukursseja, mutta kun katsoin, olisko itselläni mahdollisuutta osallistua, niin eiköhän kurssit olleet heti täynnä. Voisin kuvitella, että halukkaita olisi siis paljon!

Kuva: Pixabay.

Ollessani ammattikoulussa meillä järjestettiin ensiapukurssi. Tykkäsin siitä kovasti ja opin valtavasti. Ensiapukorttini tosin on nyt mennyt vanhaksi. Haluaisin kerrata perusensiaputaitoja ja haluaisin myös oppia elvyttämään vauvoja/pieniä lapsia. Tämä ei käsittääkseni kuulu ihan niihin perus ensiaputaitoihin, vaan pitäsi vielä mennä johonkin lisäkurssille - mikä tietenkin maksaa taas mukavan summan. Olisi kiva, että järjestettäisiin myös vaikka omia lapsiin liittyviä kursseja, johon saisi osallistua paitsi vanhemmat, myös lastenhoidosta yleensä kiinnostuneet henkilöt. Monissa kursseissa ja tapahtumissa ärsyttää se, että tapahtuma on rajattu vain tietyille henkilöille. Kai voin haluta osata elvyttää lapsen, vaikken olisikaan vanhempi tai työskentele lasten parissa?

Asun itse Rovaniemellä ja tarjoan mielelläni apua suunnittelussa, jos joku tällainen tapahtuma toteutettaisiin. Yhteyden saa esim. blogin sähköpostiin venlanmaailma [ät] luukku.com. [ät] korvataan @-merkillä.

Haluan oppia antaan ensiapua - myös pienille. 
Voisiko joku antaa itselleni ja muille vähävaraisille sen mahdollisuuden?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)