perjantai 6. lokakuuta 2017

Katsaus Huhuu, kuka siellä -kirjaan

Otavan syksy on täynnä mitä mielenkiintoisimpia kirjoja. Joukossa on myös useampi Mauri Kunnaksen kirja, josta olen hyvin innoissani. Koiramäen Suomen historia, Herra Hakkarainen joulun jäljillä, Mauri Kunnas kirjajoulukalenteri... Joukossa on myös pienille lapsille suunnattu kiva kurkistuskirja, jossa pääosassa on suloinen haamuperhe. Olen ihastunut näihin haamuihin jo aikaisemmissa Mauri Kunnaksen kirjoissa, joten pitihän se tämäkin vilkaista. On myös välillä kivaa vaihtelua tutustua ja tehdä juttua lasten kirjoista! 


Mitä kirja sisältää?

Kun muut menevät öisin nukkumaan, kummitusperhe heräilee. Perheeseen kuuluu mummo, vaari, äiti, isä, Lissu, Hemppa ja Minna, sekä hauskat kummituseläimet kissa, koira ja lintu. Kirjassa ei sanota, mitkä lemmikkien nimet mahtavat olla. Iltapalan jälkeen perheen lapset Lissu ja Hemppa, sekä Minna-vauva lähtemät leikkimään piilosta. Myös alakerrassa asuva krokotiilivaari liittyy leikkiin. Lapset piilottelevat ullakolla, naapurissa, kaupungin torilla ja rannassa. Jokaisella paikalla on oma aukeama, jossa on tuttuun Mauri Kunnas -tyyliin paljon kivoja yksityiskohtia. Entistä hauskemmaksi kirjan tekee avattavat luukut, joita etenkin pienet lapset tykkäävät avata ja sulkea. Kirjassa onkin ajatuksena etsiä leikkivät lapset luukkujen takaa. Entä mitä muita yllätyksiä luukkujen takaa löytyy? Oliskohan Herra Hakkarainen lähtenyt taas kerran öiselle kävelylle?

 Mitä mummo onkaan piilottanut?

Yleinen arvio kirjasta:

Huhuu, kuka siellä on Mauri Kunnaksen ensimmäinen luukkukirja, joka kirjan takatekstin mukaan vie perheen pienimmät lempeän jännittävään piiloleikkiin. Kuittaan tämän täysin. Mauri Kunnaksen haamut ovat mielestäni hurjan söpöjä. Miksi kummitusten pitäisi olla pelottavia, kun kummitus voi olla ihan yhtä hyvin leikkisä ja söpö? Odotan innolla sitä päivää, että saisin joskus omia lapsia, joille lukea Mauri Kunnaksen kirjoja. Kivaa, että on kirjoja myös pienille lapsille, joissa on paksut pahvisivut ja luukkuja, joihin kurkistaa. Ennen kuin kirjan antaa lapselle, avaisin itse pahviluukut eka, etteivät ne heti repeenny rikki. Tästäpä siis lukuvinkki pienelle lapselle! Ikäsuositus kirjalla on 2+. Arvosanaa on vaikea antaa ja oikean arvosanan osaisi varmasti antaa lapsi, mutta itse voisin ajatella kirjan esim. lahjaksi taaperolle. Ja koskaan en ole Mauri Kunnaksen tuotantoon pettynyt. :)

Tutustu myös kustantajan esittelyyn kirjasta tästä.


Kirjan perustiedot:

Julkaistu: 9/2017
ISBN:
978-951-1-31856-9
Kirjastoluokka: L85.22
Koko: 14 sivua
Ulkoasu: Pahvisivuinen kurkistuskirja
Kustantaja: Otava
Kirjoittanut: Mauri Kunnas
Kuvittanut: Mauri Kunnas

Tutustu myös kirjailijan muihin kirjoihin Mauri Kunnaksen nettisivuilla.


Osta kirja:
CDON
Adlibris
Suomalainen kirjakauppa
Prisma


Sopii Helmet-lukuhaasteen (esimerkiksi) kohtiin:
2. Kirjablogissa kehuttu kirja
5. Kirjassa liikutaan luonnossa
10. Kirjan kansi on mielestäsi kaunis
22. Kuvitettu kirja
25. Kirja, jossa kukaan ei kuole
37. Kirja kirjailijalta, jonka tuotantoon kuuluu yli 20 teosta
41. Kirjan kannessa on eläin
47. Kirja täyttää kahden haastekohdan kriteerit
49. Vuoden 2017 uutuuskirja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)