maanantai 14. elokuuta 2017

Katsaus Nemi - Tuulten viemää sarjakuva-albumiin (Nemi 34)

Olen pitkään seurannut Nemiä Ilta-Sanomien sarjakuva-sivulta. Sarjakuva ilmestyy päivittäin: välillä uutta, välillä vanhaa tuotantoa. Olen ollut nyt viimeisen, sanotaan noin vuoden aikana erityisen innostunut Nemistä mielenkiintoisten tapahtumien takia, joita mm. tässä esittelemässäni Nemi - Tuulten viemää -albumissa tapahtuu. Koska en ole aikaisemmin itse albumeita lukenut, lainasin kesällä kirjastosta kaikki kuusi Nemin kokoelmakirjaa ja luin ne kaikki, jotta saisin paremman käsityksen Nemistä ja hänen elämästä ja osaisin vertailla tätä uutta albumia johonkin. Kokoelmakirjojen lisäksi Nemi-albumeita on lukuisia, sillä Tuulten viemää on peräti numero 34 ja lisää on luvassa! Odotan innolla! Mutta mikä juuri tässä albumissa sitten oli se juttu, miksi niin innostuin?


Mitä sarjakuva-albumi sisältää?

Albumi alkaa Nemin, Sinin/Anun ja Ofelian haaveista lähteä matkustelemaan. Sarjakuvissa pohditaan, mistä saada rahaa matkaan, minne matkustaa ja mitä tehdä matkakohteessa. Nemin tuntien tiedossa on ainakin baareissa ja erikoisilla nähtävyyksillä käymistä. Mukaan tarttuu paljon jos jonkinlaista tuliaista ja yksi hahmoista yllättää raskausuutisilla! Mutta etten liikaa spoilaa, en paljasta kuka ja minkälaiseen ratkaisuun hän päätyy. :) Miten vauva-uutiseen reagoidaan ja minkälaisia sarjakuvia raskauden alkuvaiheesta saadaan? Lapsen syntymää ei tässä albumissa ole ja juuri siksi odotankin innolla myös seuraavaa albumia. Matkailu ja raskausteeman lisäksi albumissa seikkailee myös mm. Nemin Isä, isän miesystävä ja Nemin pikkuveli. Nemiä tarvitaan mm. muuttoavuksi ja löytyy albumista ihan ns. tavallisia, arkisiakin sarjakuvia.

Yleinen arvio sarjakuva-albumista:
Jos Nemi ei vielä ole tuttu, niin suosittelen sarjakuvaa etenkin naisille! Koska albumissa matkaillaan, voisi tämä albumi Nemistä sopia nimenomaan esim. juna- tai lentomatkalle. Albumeita olen nähnyt hyvin myynnissä ihan tavallisissa supermarketeissa, joten albumi on myös helppo ostaa. Jos enemmän haluaa Nemiin perehtyä, niin miksi et myös vaikkapa lainaisi kirjastosta kokoelmia? Itseäni vähän häiritsee, kun Nemin sinihiuksinen kaveri on kirjoissa ja Iltalehdessä Sini, albumeissa Anu. Kun olen tottunut hahmoon Sininä, oli hämmästykseni iso, kun albumeissa hahmo onkin Anu. Itselleni hahmo on aina Sini. Albumissa on paljon, mihin voi samaistua ja ainakin omasta mielestäni hyvää huumoria. Tykkään albumista ja odotan innolla seuraavaa! Arvosana vahva 3/5.

Sarjakuva-albumin perustiedot:
Julkaistu: 6/2017
ISBN:
978-952-334-009-1 
Kirjastoluokka: N85.32 / A85.32
Koko: 48 sivua
Ulkoasu: Nidottu (pehmeäkantinen)
Kustantaja: Egmont
Kirjoittanut: Lise Myhre

Suomentanut: Terhi Kemppinen
Toimittanut: Terhi Kemppinen
Kuvittanut: Lise Myhre

Tutustu myös muihin Nemi-albumeihin, katso koko lista albumeista tästä.


Osta kirja: 

CDON
Adlibris
Suomalainen kirjakauppa
Prisma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)