perjantai 22. huhtikuuta 2016

Rovaniemen kädentaitomessuilla


Rovaniemen kädentaitomessuja vietettiin 16.-17.4.2016. En ole koskaan aikaisemmin kyseisillä messuilla ollut. Tampereen kädentaitomessuilla kuitenkin olen käynyt useiden vuosien ajan, joten oli kiva nähdä muutkin, kuin Tampereen messut. En oikein osannut odottaa messuilta mitään, joten menin messuille miesystäväni kanssa avoimin mielin. 

Ensimmäinen positiivinen asia messuille mennessä oli parkkipaikat: parkkipaikkoja oli riittävästi ja ne olivat ilmaisia, toisin kuin Tampereella. Ihmettelin todella paljon sitä, että Rovaniemellä ei ollut maksullista, vartioitua narikkaa. Monet pitivätkin ulkovaatteita mukana messuilla kierrellessään. Toisaalta Rovaniemen messut olivat pienet, mutta kyllä sielläkin sai aikaa hyvin kulumaan. Väkeä oli yllättävän paljon. Kävimme messuilla heti lauantai aamusta, en sitten tiedä, minkälainen väkimäärä mahtoi olla iltapäivällä tai sunnuntaina? Tykkäsin messuista todella paljon. Kuvailisin messuja pieniksi, kivoiksi ja monipuolisiksi. Sisäänpääsy olisi saanut olla ehkä hieman edullisempi, edes esim. opiskelijoille ja eläkeläisille. Pidän myös messujen ajankohdasta. Koska Tampereen messut ovat marraskuussa, on mukavaa, että Rovaniemen messut ovat huhtikuussa.

 Rusticanan suloisia pussukoita.

Kippovalimo Böökillä oli paljon ihania lankoja ja hyviä messutarjouksia.


 Näissä koruissa on ripaus lappia, tarkemmin poroa mukana. Pyysin myyjältä käyntikorttia, ja sain lapun, jossa lukee: Käsin vuoltu pajukukka - Hugo Koivukangas. Nettisivuilta en kuitenkaan löytänyt näistä koruista mitään tietoa.

 Kierrätys on ehdottomasti in ja Venka&Vinka Oy:n osastolla erilaisia kierrätyskoruja oli paljon. Materiaaleina on käytetty mm. kuvassa näkyviä tölkkinipsuja sekä pyörän kumia.

 Miesystäväni suosikki oli Sepän Gallerian tuotteet. Esillä oli monenlaisia savituotteita, sekä kauniita tervakynttilöitä.

On mukavaa, että myös pohjoisessa on tapahtuma, jossa kädentaitajat kohtaavat ja voi löytää uusia ideoita, materiaaleja, valmiita käsitöitä ym. Toivon todella, että Rovaniemen kädentaitomessut ovat pysyvä, vuosittainen tapahtuma. Mikäli Tampereen jättimessut tuntuvat liian isoilta ja ahdistavilta, ei pienemmätkään messut ole mikään huono tapahtuma! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)