maanantai 29. helmikuuta 2016

Tekemistä pitkälle matkalle - 10 vinkkiä

Nukkuminen/lepääminen: Kun viimeksi matkustin 8 tunnin junamatkan, meni 2 tuntia matkasta mukavasti ihan vain lepäillen. Jotkin matkat voivat mennä jopa lähes kokonaan nukkuessa, jos kyseessä on pitkä yömatka. No miksi ei päivämatkakin, jos päiväunia osaa ottaa.

Kirjat & lehdet: Toiset pystyvät lukemaan kirjaa ruuhkaisessa bussissakin, mutta kun itse luen kirjaa, tarvitsen täydellisen hiljaisuuden. Ehkä hiljaisuus esim. junassa, bussissa tai lentokoneessa onnistuisi korvatulpilla? Myös lehtiä on kiva lukea ja selailla.

Älylaitteet/tietokone: Lähes jokaisella on nykyään älypuhelin, mitä räpeltää melkein kokoajan. Itselläni ei sellaista ole, mutta tabletti kylläkin, jonka ostin juurikin sitä vasten, että on matkoilla mahdollisuus päästä nettiin ja pelata. Monessa kulkuneuvossa on nykyään myös omat Wi-Fi yhteydet, mutta itse käytän yleensä omaa mokkulaa.

 
Tabletilla dataamista ja pelaamista.

Kirjoittaminen: Matkakertomus, runot, novellit, koulu/työtehtävät, bloggaaminen... Kirjoittaa voi ihan perinteisesti käsin, tietokoneella tai älylaitteilla.

Käsityöt: Esim. pieni virkkaus tai neuletyö on kätevä ottaa mukaan. Lentomatkoilla kannattaa kuitenkin muistaa matkustamossa olevat rajoitukset, sillä tietynlaisia puikkoja tai koukkuja ei saa matkustamoon ottaa. Kannattaa ennen matkaa siis selvittää, mitä mukaan saa ottaa ja mitä ei.


Pieniä virkkaustöitä. 

Piirtäminen, värittäminen: Itse meinasin junassa värittää aikuisten värityskirjaa, mutta koska aikuisten värityskirjat ovat välillä niin pikkutarkkaa tekemistä, ei pitäisi yhtään täristä. Valitettavasti välillä menopeli, oli se sitten lentokone, juna tai auto, tärisee, ja on riski, että värittämiset menevät vähän miten sattuu. Toki jos työ ei ole kovin pikkutarkkaa eikä pienet virheet haittaa, on piirtäminen ja värittäminen todella kivaa puuhaa.

Erilaiset ristikot ym: Erilaisia ristikkolehtiä on kauppojen ja kioskien lehtihyllyt tulvillaan. Perinteisiä ristikoita, sudokuja, sanahakuja... Lehtiä on eri tekijöiltä, eri tasoisia ja eri hintaisia. Välillä ihan eurollakin voi saada jonkunlaisen lehden. Itse olen tykästynyt 100 sivuiseen helppoon ristikkokirjaan, missä on sopivan tasoisia ristikoita paljon. Ei lopu heti tekeminen kesken. Hintaa ristikkokirjalla oli 6,95 e. Ajattelin, että kerrankos sitä ostaa yhden reilun ristikkopaketin monen pienen sijaan. Itse ajattelen, että jos ristikon kannessa lukee ”helppo”, on se enemmän mielestäni keskitasoa kuin helppoa. Oikeasti helpot onkin sitten jo lasten ristikoita.

 
Ristikkoa (Ristikko Pommi 2/2016).

Eväiden syönti: Kun matka on pitkä, on hyvä ottaa myös mukaan jotain evästäkin. Junissa ja lentokoneissa on myös mahdollisuus ostaa syötävää, ja joihinkin lentoihin ruoka sisältyy lennon hintaan. Mikäli autolla on liikkeessä, on hyvä ja kivakin pitää välillä taukoa ja käydä syömässä. Etenkin kuskille tauot ovat tärkeitä.

Valokuvaus: Valokuvaamisen mahdollisuus riippuu paljolti siitä, millä kulkee ja minkälainen sää on. Etenkin jos lentää ja on saanut ikkunapaikan ja sää on hyvä, niin voi että, miten hienoja kuvia onkaan mahdollisuus saada!

Liikkuvasta junasta otettu kuva.

Pelaaminen: Tietokone, älylaitteet, käsipelikonsolit... Lautapelejäkin saa myös matkaversioina. Automatkoilla voi myös pelata pelejä, johon kuskikin voi osallistua, mm. peli, missä kukin valitsee automerkin ja se voittaa, kenen automerkkiä on eniten tullut vastaan. Autopelejähän on vaikka mitä ja niitä voi kehittää myös itse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)