maanantai 16. syyskuuta 2024

Vierailulla Pitsi ja Palmikko -lankakaupassa Lahdessa

Lahti on itselleni aluetta, jossa en ole juurikaan vieraillut. Kun muutimme Jämsänkoskelle, sijainti on ollut sellainen, että matkustaminen onnistuu hyvin moneen isoon kaupunkiin: Jyväskylään, Tampereelle ja Lahteen. Olen nyt käynyt Lahdessa muutaman kerran ja pikkuhiljaa kaupungista on alkanut löytymään kivoja käyntikohteita, joista joistakin on tullut vakiopaikkoja. Näin innokkaana käsitöiden tekijänä yksi suosikkipaikoistani on käsityöliike Pitsi ja Palmikko.

Pitsi ja Palmikko on vuosia asiakkaita palvellut käsityötarvikeliike, jolla on vuosien varrella ollut useampi omistaja. Tällä hetkellä liikkeellä on menossa neljäs "sukupolvi", joka on palvellut asiakkaita kuusi vuotta. Myymälän nimi on vaihtunut vuosien varrella useampaan kertaan, mutta kaupan idea ja sijainti on muuttunut vain hieman. Myymälää kuvaillaan laatulankojen herkkukauppana - hinnat eivät ole halvimpia, mutta toisaalta ei kalliimpiakaan. Markettilankoja ei myymälästä löydy, vaan myymälä haluaa tarjota hyviä vaihtoehtoja. Lankojen lisäksi myymälässä on monenlaisia tarvikkeita etenkin neulontaan ja virkkaamiseen.

Lankakauppa Pitsi ja Palmikon löytää osoitteesta
Vesijärvenkatu 26, 15140 Lahti. Myymälä sijaitsee Vesijärvenkadun ja Kirkkokadun kulmassa. Myymälä on avoinna ma-pe 10-17 ja la 10-14, mutta ajankohtaiset aukioloajat kannattaa tarkastaa mm. myymälän nettisivuilta tai somesta. Mikäli paikanpäälle ei pääse, on myymälällä myös verkkokauppa.

Tutustu myös Pitsi ja Palmikon somekanaviin! Kanavilla mm. myymälän viimeisimpiä uutisia ja ideoita.
Facebook: Pitsi ja Palmikko
Instagram: pitsijapalmikko


Käydään vielä myymäläkierroksella:


Pitsi ja Palmikko ulkoa katsottuna. 
Myymälä sijaitsee Vesijärvenkadun ja Kirkkokadun kulmassa Lahden keskustassa.


Heti sisälle saavuttua huomaa värien täyttämän pienen lankakaupan, josta löytyy runsaasti myös ideoita. Uusia ideoita ja kuhunkin kauteen sopivia lankoja pyritään tuomaan hyvin esiin.

 
Myymälästä löytyy myös monenlaisia virkkuukoukkuja ja tarvikkeita käsitöihin.



Myymälässä on ihana käsityönurkkaus, jossa järjestetään mm. joka kuukauden ensimmäinen tiistai vapaa neuleilta.


Mm. sukkalankoja on mistä valita!


Omat henkilökohtaiset suosikkini, eli puuvillalangat. Teki sitten laukkua, pehmolelua tai pitsiliinaa, mieluisia värejä löytyy varmasti!



Puisesta kaapistosta löytyy iso valikoima erilaisia puikkoja aina pienistä 2mm puikoista isoihin, kokoon 12mm asti. Materiaaleina puikoista löytyy puu, bambu ja metalli.


Suloiset vauvan nutut mallitöinä. Myös vauvoille sopivia lankoja löytyy!



Myymälästä löytyy myös käsintehtyjä Leikkaan kortteja vaihtuvin teemoin.



Mikäli myymälästä löytää jonkin kiinnostavan idean, kannattaa siitä rohkeasti kysyä! Itse kiinnostuin tästä paperilangasta tehdystä pussukasta, johon ei ole ohjetta, mutta se on silti helppo tehdä. Sain myös kokemuksia kyseisestä langasta. Itse olen aina ajatellut, että paperilangasta valmistetut tuotteet menisivät esim. sateessa huonoksi, mutta kuulemma tuotteet ei pikku sateesta hätkähdäkään! Ehkä siis joskus maltan kokeilla myös tehdä jotain paperilangasta!

Kiitos Pitsi ja Palmikko yhteistyöstä!